PhysioPilates

"10 harjoituskerran jälkeen tunnet eron,

20 kerran jälkeen näet sen ja

30 kerran jälkeen sinulla on uusi keho" Joseph Pilates


Pilates on alun perin Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehonkeskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä lihaksia.

Pilatesmenetelmä sopii jokaiselle aloittelevasta liikkujasta urheilijaan. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat.

Pilates avaa uuden näkökulman liikkeeseen ja harjoitteluun, koska liikkeet suoritetaan yksityiskohtaisesti. Hengityksen käyttö ja kaiken peruntana oleva hyvä keskivartalon syvä tuki tekevät joistakin liikkeistä haastavia, mutta kun kaikki osaset saa kohdilleen, kokee todellisia ahaa-elämyksiä.

Pilateksesta saa monia käytännön parannuksia esimerkiksi voimaharjoitteluun, kun tulee enemmän tietoiseksi syvien lihasten ja oman selän asennon hallinnasta.

PhysioPilates on liikuntaa, jossa pilatesharjoitteluun on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates -koulutuksen saanut fysioterapeutti. PhysioPilates -ohjaaja osaa hyödyntää fysioterapia-alan nykytutkimukset mm. biomekaniikasta, mikä takaa liikeopillisesti oikean harjoittelun. Fysioterapeuttinen osaaminen on siis yhdistetty perinteiseen Pilates -harjoitteluun. Tämän ansiosta harjoittelu soveltuu paremmin myös ja tuki- ja liikuntaelinoireisille.

Tavoitteen PhysioPilates -harjoittelussa on kehittää kehotietoisuutta ja kehon ihanteellista toiminnallista ryhtiä. Tunnilla keskitytään keskivartalolihasten vahvistamisen ja kehonhallinnan lisäksi hengityksen syventämiseen.

Pilatesliikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen.

PhysioPilates on pienryhmäharjoittelua tai yksilöllistä ohjausta, jossa asiakkaan erityistarpeet on huomioitu vielä tarkemmin. PhysioPilates -harjoittelu voi toimia fysioterapian tukena, se voi olla ennaltaehkäisevää tai kuntoa kohottavaa harjoittelua.  

Lisätietoja:

www.physiopilates.fi                 

Physiopilates-ohjaaja Kirsi Suova

kirsi.suova@gmail.com

puh. 040 7766 305